نحوه تشخیص ال سی دی اصل آیفون ۱۲ پرومکس
نحوه تشخیص ال سی دی اصل آیفون ۱۲ پرومکس

چگونه ال سی دی اصل و اورجینال آیفون ۱۲ پرومکس را از ال سی دی کپی تشخیص دهیم؟

آیفون ۱۲ پرو مکس، یکی از بزرگ‌ترین گوشی های هوشمند کمپانی اپل است؛ نمایشگر آیفون ۱۲ پرو مکس از یک صفحه نمایش ۶٫۷ اینچی با فناوری Super Retina XDR OLEDتشکیل شده که  ۸۷٫۴ درصد از سطح کل این موبایل را به خود اختصاص داده و از این رو زاویه دید بسیار عالی برای کاربر ایجاد می نماید. این زاویه دید باعث می شود تا امکان نمایش تصاویر با وضوح بهتر برای کاربران فراهم آید. جنس نمایشگر آیفون ۱۲ پرو مکس از نوع  OLED است. صفحه نمایش OLED از نظر نوردهی و روشنایی، نسبت به LED بالاتر است و دارای وضوح تصویری با رزولوشن ۱۲۴۸ در ۲۷۷۸ پیکسل و نسبت کنتراست ۲،۰۰۰،۰۰۰: ۱است.

تعویض ال سی دی آیفون ۱۲ پرو مکس

کار نکردن نمایشگر یا شکستن ال سی دی نمایشگر اتفاقاتی هستند که امکان دارد برای هر گوشی بیفتد. اگر به هر دلیلی مانند افتادن گوشی از دستتان، فشار بیش از حد و… صفحه نمایش آیفون ۱۲ پرو مکس شما شکسته یا ترک برداشته است و روشن نمی شود یا لکه های سیاه، بنفش و… روی ال سی دی آیفونتان مشاهده می کنید، باید گفت نمایشگر دچار مشکل شده و باید تعویض شود.

متأسفانه امروزه تعمیرکاران، گاه از موقعیت سوءاستفاده کرده و با فریب مشتریان از ال سی دی های کپی به جای ال سی دی اورجینال در گوشی استفاده کرده و همان هزینه تعویض ال سی دی اورجینال را دریافت می کنند. پس از نصب، تشخیص ال سی دی اورجینال از کپی دشوار است یا گاهی اوقات هم از ال سی دی ها اوراق شده از گوشی های معیوب (همان قطعه دست دوم) در گوشی شما استفاده می کنند و هزاران روش دیگر جهت سود بیشتر و فریب مشتری. یکی از بهترین کارها رفتن به تعمیرگاه معتبر هست همچنین در صورت تمایل می‌توانید ال سی دی اورجینال آیفون ۱۲ پرومکس را از فروشگاه های قابل اعتماد خریداری کنید و سپس آن را نزد تعمیرکار ببرید و از او بخواهید تا ال سی دی مذکور را روی گوشی شما نصب کند.

انواع ال سی دی های آیفون ۱۲ پرومکس

  1. ال سی دی اورجینال یا OEM (Original Equipment Manufacturer): این ال سی دی ها توسط کمپانی اصلی یعنی اپل ارائه می شود و کاملاً اصل هستند. در صورت استفاده از نمایشگر اورجینال در زمان تعویض، کیفیت نمایشگر گوشی شما مشابه قبل خواهد بود؛ اما این دسته از ال سی دی ها نسبت به سایر ال سی دی ها گران قیمت تر هستند با این وجود کیفیت بسیار بالا و اطمینان خاطر بیشتری را برای کاربر فراهم می کنند.
  2. ال سی دی ‌های کپی که نسبت به  LCD های اورجینال  قیمت‌ پایین‌تری دارند. اما ال سی دی‌های کپی کیفیت بسیار پایینی دارند و همچنین از همه قابلیت‌های ال سی دی‌های اورجینال برخوردار نیستند. دو مدل رایج  ال سی دی‌های کپی موجود در بازار، LCD های اورجینال چین و ال سی دی  TFT است. ال سی دی‌های اورجینال چین خود سه نوع اند:  تریپل ای، تو ای، و وان ای هستند که اولی بهترین و سومی بدترین است. نمایشگر های  TFT قسمت بک ‌لایت مجزا دارند و کیفیتشان بسیار پایین است. این مدل نیز عمر کوتاهی بین ۳ تا ۶ ماه دارد.

چگونه در هنگام تعویض نمایشگر  ال سی دی اصل را از کپی تشخیص بدهیم؟

اولین و بهترین کار این است به مراکز معتبر جهت تعمیر مراجعه کنید و یا اینکه می توانید نمایشگر اصل را خودتان از مراکز معتبر تهیه کنید مهم ترین نکته دیگر این است که در هنگام نصب نمایشگر خودتان در کنار تعمیرکار حضور داشته باشید و تمامی موارد زیر بررسی کنید.

۱- در حین تعویض نمایشگر گوشیتان موارد زیر را بررسی کنید:

  • وجود آرم شرکت اپل بر روی کابل های نمایشگر: در کابل های OEM، آرم در یک یا دو طرف کابل ها وجود دارد، اما در ال سی دی های کپی یا این آرم وجود ندارد و یا اینکه به صورت فرورفته و توسط یک ابزار بروی کابل حک شده است.
  • بررسی پدهای روی کابل:  ال سی دی های اورجینال روی کابل های خود دارای پد محافظ هستند که از آسیب دیدن کابل جلوگیری می کنند و در هنگام تعویض ال  سی دی آنها را می توانید ببینید.  اما در ال سی دی های تقلبی روی کابل ها یا پدی وجود ندارد و یا اگر باشد یک پد زبر و بی کیفیت است که اصلا قابل مقایسه با پدهای ال سی دی اورجینال نیست.
  • مقایسه شماره سریال ها و کدهای حک شده در روی کابل ها:  شماره سریال های درج شده روی ال سی دی های اصل معمولاً کاملاً واضح نیستند و با حروفی کوچک نوشته شده اند در حالی که شماره سریال هایی که روی ال سی دی های تقلبی نوشته شده اند معمولاً کاملاً شفاف و واضح هستند و فونتشان بزرگتر از حد معمول است. این مسئله به این خاطر است که شرکت های سازنده ال سی دی های تقلبی قصد دارند با واضح نشان دادن شماره سریال روی قطعه به دیگران القا کنند که این محصول اصل است.
  • مقایسه محل قرار گرفتن لنز دوربین سلفی:  در ال سی دی اصل برچسبی که برای نگه داشتن محافظ دوربین سلفی استفاده می شود بسیار قوی تر از برچسب در LCD های کپی است و در نسخه های کپی محافظ برچسبی همیشه از بین می رود و یا فقط مکان ساده‌ای برای لنز دوربین سلفی قرار داده ند و فاقد برچسب می باشد. همچنین در LCD های OEM مشکی، یک حلقه آبی وجود دارد که از تاریکی جلوگیری کرده و آن را منعکس می کند تا بتواند تصاویر را با کیفیت خوب ضبط کند، در LCD های کپی چنین چیزی وجود ندارد.
  • بررسی فریم ال سی دی پس از نصب: نمایشگر تمام‌صفحه‌ آیفون ۱۲ پرو مکس از ۳ ضلع با حاشیه‌هایی باریک و از سمت ضلع بالا با بریدگی مستطیلی نسبتا عریض حاوی دوربین سلفی و ماژول‌های FaceID محدود شده‌‌ است. به این ترتیب از روی لبه های فریم ال سی دی هم می توان اصل یا تقلبی بودن آن را تشخیص داد. انگشت خود را روی لبه فریم بکشید، اگر ناهمواری وجود داشت ال سی دی تقلبی است و اگر فریم صاف و یکدست بود ال سی دی اورجینال است.
  • بررسی زرق و برق پنل آیفون ۱۲ پرو مکس : در ال سی دی های‌کپی سعی می‌شود پنل گوشی بسیار براق طراحی گردد و این امر حالتی غیرمعمول را به وجود می‌آورد، در حالی که ال سی دی های اورجینال شرکت اپل اصلا بیش از اندازه براق نیستند و در اغلب موارد مات تر طراحی می‌شوند و مهمترین اصل در شرکت کیفیت بالای محصولات است.

۲- پس از تعویض نمایشگر گوشیتان موارد زیر را بررسی کنید:

  • بررسی کیفیت محتوای در حال نمایش: جهت این کار یک ویدئو،پیام و … را که قبلا مشاهده کرده اید دوباره با نمایشگر جدید تماشا کنید. همانطور که پیش تر هم گفته شد گوشی آیفون ۱۲ پرو مکس دارای صفحه نمایش ۶٫۷ اینچی و از نوع Super Retina XDR است . صفحه نمایش OLED از نظر نوردهی و روشنایی، نسبت به LED بالاتر است. صفحه نمایش اورجینال تمامی استانداردهای ال سی دی قبل را دارد ولی ال سی دی ها کپی این کیفیت را نداشته و در بیشتر موارد قادر به تفکیک رنگ هم نیستند. در حالی که ال سی دی اورجینال آیفون ۱۲ پرومکس دارای وضوح تصویری با رزولوشن ۱۲۴۸ در ۲۷۷۸ پیکسل و نسبت کنتراست ۲،۰۰۰،۰۰۰: ۱است و برای محتوای HDR دارای حداکثر روشنایی ۸۰۰ نیت یا ۱۲۰۰ نیت و تراکم پیکسلی ۴۵۸ را در هر اینچ را دارد.
  • روشنایی و درخشش صفحه نمایش: این مهم مورد بعدی هست که تفاوت میان ال سی دی های اورجینال را با کپی رقم میزند.  ید  متاسفانه نمایشگر های کپی نه تنها  دارای نور کافی جهت نمایش نیستند بلکه تصاویر تمیز و واضحی را هم در اختیار کاربر قرار نمی دهند. از سوی دیگر قابلیت تروتن مخصوص ال سی دی های اورجینال بوده و  محتوای گوشی با تابش خورشید و مشاهده صفحه نمایش در جلوی نور خورشید و مکان های پر نور صفحه قابل تشخیص نیست به طور واضح و اجزاء آن به راحتی دیده نمی شود و حالت تار گونه دارد.
  • بررسی سرعت عملکرد برنامه ها:  آیفون ۱۲ پرو مکس قدرتمندترین در پاسخ‌گویی به لمس صفحه نمایش است. صفحه نمایش اورجینال سرعتی مشابه سرعت صفحه نمایش اصل و بدون هیچ تاخیر و باگی در پاسخگویی است. اما متاسفانه در اغلب موارد ال سی دی های کپی سرعت عملکرد مطلوبی نخواهد داشت و به خصوص تاچ آن گاه به گاه با تاخیر عملکرد رو به رو می‌شود. این موضوع در برخی شرایط می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و از مهم ترین تفاوت های ال سی دی اورجینال و های‌کپی است.
  • عمر مفید و کارکرد: آیفون ۱۲ پرو مکس دارای IP =68 است و بیشترین طول عمر و مقاومترین صفحه را در صورت استفاده نرمال دارد. از نمایشگر آیفون ۱۲ پرو مکس سرامیک شیلد محافظت می‌کند؛ پوششی ترکیبی از شیشه و سرامیک که براساس ادعای اپل، به‌لطف کریستال‌های Nanoscale، فرایند تبادل یونی دوگانه و قرارگیری در یک سطح با فریم، حین سقوط تا ۴ برابر مقاوم‌‌تر از گذشته است و درمقابل خراشیدگی‌های روزمره نیز مقاومت خوبی نشان می‌دهد. متاسفانه ال سی دی های کپی هیچکدام از موارد مقاومتی ذکر شده را نداشته و طول عمر بسیار پایینی دارند و در شرایط یکسان ال سی دی های تقلبی زودتر فرسوده و خراب می شوند.
  • آب گریز بودن صفحه نمایشگر اورجینال: آیفون ۱۲ پرومکس دارای پوشش اولئوفوبیک (oleophobic) در برابر  اثرانگشت و آب  را داراست. به این معنا که آب در روی صفحه نمایش پخش نمی شود. در حالی که در نمایشگر های فیک آب به راحتی در روی نمایشگر پخش می شود.
  • قیمت یکی دیگر از فاکتور های ال سی دی اورجینال از فیک است و مسلما با مقایسه دو ال سی دی از نظر قیمت به راحتی امکان تشخیص آن وجود دارد که کدامیک اصلی و کدامیک فیک می باشد.

جمع بندی

خلاصه این که بهتر است از گوشی خود مراقبت کرده و در حین کار با گوشی احتیاط کنیم این کار باعث می شود هیچ گاه مجبور به تعویض نباشید. اما اگر ال سی دی آیفون ۱۲ پرو مکس اصلاً روشن نمی شود یا در صورت روشن شدن تاچ آن خوب کار نکند، یا پیکسل های معیوب در آن دیده می شود مشکل ال سی دی شما جدی بوده و احتمالاً نیاز به تعویض ال سی دی خواهید داشت؛ که این کار باید توسط افراد متخصص و قابل اعتماد انجام گیرد زیرا همانطور که گفته شد هزینه تعویض ال سی دی آیفون بالا بوده و در صورت عدم ارائه خدمات مناسب با وجود هزینه بالا می تواند به بخش های دیگر گوشی شما آسیب وارد کند.

برچسب‌ها:

نظرات ۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.