چگونه ال سی دی اورجینال و اصل آیفون ۱۲ را از کپی تشخیص دهیم؟
چگونه ال سی دی اورجینال و اصل آیفون ۱۲ را از کپی تشخیص دهیم؟

نحوه تشخیص ال سی دی اصل آیفون  ۱۲

در سال ۲۰۲۰شرکت اپل مدل جدیدی از گوشی موبایل را با نام iphone 12  معرفی کرد. آیفون ۱۲ از نمایشگر ۶.۱ اینچی با رزولوشن ۲۵۳۲ در ۱۱۷۰ پیکسل برخوردار است.  پنل این مدل برخلاف آیفون ۱۱ که LCD بود، OLED از نوع سوپر رتینا XDR است.

این صفحه روشنایی ۱۲۰۰ نیت و تراکم پیکسل ۴۶۰ را به ارمغان می آورد. ال سی دی توسط محافظی با اصطلاح  «محافظ سرامیکی» (Ceramic Shield) پوشیده شده که مقاومت آن را در حین سقوط از ارتفاع تضمین می کند. از دیگر قابلیت های نمایشگر می توان به پشتیبانی از دالبی ویژن، HDR 10 و استاندارد HLG اشاره کرد.

طراحی این مدل همانند نسخه x  آیفون بوده و دارای ناچی مستطیلی شکل در بالای نمایشگر است؛ در این قسمت حسگر های مجاورتی، مادون قرمز، دوربین سلفی و میکروفون قرار دارند.

یکی از رایجترین مشکلات مردم جهت مراجعه به تعمیرگاه برای تعویض و یا تعمیر ال سی دی گوشی است. وارد شدن ضربه و فشار بیش از حد به ال سی دی، برخورد آب و … همگی می توانند برای ال سی دی زنگ خطر باشند. تعویض و تعمیر کردن ال سی دی آیفون ۱۲ کار حساس و سختی است. از سوی دیگر همه ال سی دی های موجود در بازار اورجینال و  اصل نیستند. بنابراین اگر به کیفیت تعمیر موبایل خود اهمیت می دهید برای تعویض ال سی دی موبایل خود از قطعه اورجینال و اصل استفاده کنید.

ما در این مقاله سعی داریم به شما یاد دهیم که چگونه در صورت بروز مشکل برای آیفون ۱۲  ال سی دی اورجینال برای آن تهیه کنید.

انواع تاچ ال سی دی آیفون ۱۲

به علت متصل بودن تاچ و صفحه ال سی دی به همدیگر معمولا از نام تاچ ال سی دی استفاده می شود. به صورت خلاصه ال سی دی گوشی آیفون ۱۲ اپل دو نوع است:

  1. ال سی دی اورجینال یا OEM
  2. ال سی دی کپی

تاچ ال سی دی اورجینال یا OEM آیفون ۱۲

ال سی دی اصل و اورجینال آیفون ۱۲ در بازار با نام (Original equipment manufacturer) OEM شناخته می شوند که به معنای ال سی دی اصلی است که از تولیدات شرکت های معروف تجهیزات اصل می باشد. جهت اطمینان از استاندارد و اورجینال بودن ال سی دی باید آرم OEM  در روی محصول باشد. ال سی دی اصل بسیار باکیفیت است و با ال سی دی فابریک گوشی تفاوتی ندارد.

تاچ ال سی دی تقلبی (فیک) یا کپی آیفون ۱۲ 

در تولید این تاچ ال سی دی  استانداردهای لازم رعایت نشده است و توسط شرکت های تولید کننده متفرقه مانند شرکتهای چینی تولید می شوند. این تاچ اسکرین ها را با نام های تقلبی، High copy، چینی، گرید A+ یا گرید A نیز می شناسند. تنها مزیت این تاچ ال سی دی ها قیمت پایین تر آنهاست.  در عوض پایین بودن کیفیت لمس و تصویر، مصرف بیشتر انرژی باتری و دوام کمتر از ویژگی های تاچ ال سی دی های تقلبی است.

نحوه تشخیص  تاچ ال سی دی اصل آیفون ۱۲ از کپی

  • مقایسه کیفیت نمایش محتوا در صفحه گوشی نسبت به قبل: بهترین راه این است که یک فیلمی را که قبلا در گوشی آیفون ۱۲ خود دیده اید با صفحه نمایشگر جدید دوباره تماشا کنید. اگر صفحه نمایش نصب شده اورجینال باشد محتوای گوشی با کیفیت بالاتری نمایش داده می شود زیرا تصاویر در این نمایشگر با رزولوشن ۲۵۳۲ در ۱۱۷۰ و تراکم پیکسلی ۴۶۰ مشاهده می شوند ولی کیفیت صفحه نمایش های‌ کپی بسیار پایین تر از آن است. حتی گاهی اوقات صفحه نمایش های‌ کپی قادر به تشخیص درست رنگ ها نیستند و در استفاده در طولانی مدت این امر اذیت کننده خواهد شد.
  • نمایشگر اورجینال آیفون ۱۲ دارای قابلیت True Tone است: قابلیت True Tone صفحه نمایش آیفون ۱۲ از نظر علمی دو مزیت دارد: اول اینکه تفکیک پذیری و نمایش محتوا در محیط های باز و تحت تابش نور را با کیفیت بهتری امکانپذیر می‌کند و دوم اینکه تصویری قابل درک تر و فیلتر شده را برای چشم و مغز انسان ارائه خواهد کرد. متاسفانه ال سی دی های‌ کپی در زیر نور مستقیم آفتاب ضعف دارند و تقریبا امکان استفاده از آن را نخواهید داشت. با توجه به این که کاربران همیشه در فضای بسته از گوشی استفاده نمی کنند، بهتر است از صفحه نمایش اورجینال استفاده کنند.
  • طول عمر بالاتر و سرعت عملکرد: آیفون ۱۲، دارای پنل پوشیده شده با سرامیک مقاوم در برابر خط و خش و مقاوم در برابر اثر انگشت است.  سرامیک شیلد استفاده شده در این مدل، پوششی است که  شرکت اپل با همکاری با شرکت کورنینگ توسعه داده و در تولید آن، از کریستال‌های سرامیکی استفاده شده تا مقاومت این شیشه در مقابل شکسته شدن و ضربه افزایش یابد. سخنگوی اپل معتقد است مقاومت شیشه رویی آیفون ۱۲ نسبت به نسل قبلی، چهار برابر بیشتر است. متاسفانه صفحه نمایش های کپی این مقاومت را ندارند و در شرایط مشابه طول عمر کمتری دارند و به همین دلیل بهتر است از صفحه نمایش اورجینال استفاده کنید.
  • بررسی پد های استفاده شده در روی کابل های ال سی دی آیفون ۱۲ : پدهای استفاده شده در نمایشگر آیفون ۱۲ نرم  و حجیم هستند در حالی که در صفحه نمایش های‌ کپی یا پدی روی آن وجود ندارد اگر هم قرار گرفته باشد، بسیار زبر است.توصیه ما این است در هنگام تعویض نمایشگر در کنار تعمیرکار باشید و ال سی دی که تعمیر کار قصد نصب آن را دارد با ال سی دی فابریک گوشی خود از لحاظ ظاهری با دقت مقایسه کنید.
  • بررسی وجود لوگوی مخصوص اپل: یکی از موارد مهم که با استفاده از آن می توان اورجینال بودن ال سی دی گوشی را تشخیص داد، لوگوی هک شده بر روی آن است. در کنار صفحه نمایش های اورجینال آیفون ۱۲ و حتی روی کابل ها، لوگوی آن هک شده است اما روی ال سی های‌ کپی یا خبری از لوگوی اپل نیست یا در مواردی این آرم به صورت غیرطبیعی  و با جسم تیزی روی ال سی دی هک شده است.

  • چسبهای نگهدارنده سنسورها و محافظ دوربین در ال سی دی  کپی بسیار ضعیف تر از مدل اورجینال آیفون ۱۲ است.
  • ظاهر شیشه‌ای جلوی آیفون ۱۲ دارای پوشش ضد چربی  و اب گریزی همیشگی است و اثر انگشت کاربران یا آلودگی‌ها روی آن باقی نمی ماند و تمیز کردنش هم راحت‌تر است.برای امتحان این مورد، آب باید بدون اینکه روی سطح بماند لیز خورده و اثری از خود بر روی سطح ال سی دی موبایل باقی نگذارد. این مورد در ال سی دی های کپی دیده نمی شود.

  •  هرکدام از ال سی دی ها داری شماره سریال و لوگو هستند ولی در ال سی دی اصلی یا OEM سریال با رنگ تیره تر هک شده و لوگو با اندازه ای کوچکتر  و فونت خاصی نوشته شده است در حالی که در نمونه کپی شماره سریال و لوگو تیره تر بوده و گاهی با پد الکلی به  راحتی می توان شماره سریال را پاک کرد.
  • قیمت ال سی دی های آیفون همیشه با توجه به مدل گوشی بسیار گران است. طبیعتاً قیمت الی سی دی های فیک، به مراتب ارزان تر از  مدل اصل آن است و اختلاف قیمت آن ها قابل توجه است.
  •  تفاوت ظریف دیگر برای تشخیص ال سی دی اصل از تقلبی این است که لبه‌های ال سی دی در هنگام نصب بر روی کار کاملا مسطح است و در اصطلاح جا می افتد؛ ولی در حالتی که ال سی دی تقلبی باشد؛ لبه‌ها خشن یا ناهموار است.
  •  در ال سی دی های اصلی در آیفون ۱۲ برای لنز دوربین سلفی یک محافظ باکیفیت تعبیه شده است اما در ال سی دی های تقلبی به این مسئله توجهی نشده است و فقط جایگاهی برای قرار گرفتن دوربین جلو در آن ها وجود دارد.

جمع بندی

متأسفانه امروزه تعمیرکاران در بازار آزاد، گاه از موقعیت سوء استفاده کرده  و از ال سی دی های کپی به جای ال سی دی اورجینال در گوشی مشتریان استفاده کرده و هزینه تعویض ال سی دی اورجینال را دریافت می کنند. پس از نصب ، تشخیص ال سی دی اورجینال از کپی دشوار است.

به همین دلیل پیش از هرکاری نخستین راه چاره مراقبت از گوشی و احتیاط در حین کار با گوشی است که باعث شود هیچ گاه مجبور به تعویض نباشید ولی در صورت نیاز به تعمیر توصیه می کنیم به تعمیرکار و مرکز تعمیر موبایل مخصوص گوشی های آیفون که مجهز به پیشرفته ترین دستگاهها جهت تعمیر هستند مراجعه کنید. همچنین در صورت تمایل می‌توانید ال سی دی اورجینال آیفون ۱۲ را از فروشگاه های  قابل اعتماد خریداری کنید و سپس آن را نزد تعمیرکار ببرید و از او بخواهید تا ال سی دی مذکور را روی گوشی شما نصب کند.

 

 

 

 

 

برچسب‌ها:

نظرات ۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.