معرفی انواع نمایشگرهای رتینا و سوپر رتینا
معرفی انواع نمایشگرهای رتینا و سوپر رتینا

سوپر رتینا چیست ؟ و در این مقاله سعی داریم شما را با انواع صفحه های نمایش رتینا آشنا کنیم با ما همراه باشید.

صفحه‌ نمایش رتینا یا Retina Display

نمایشگر رتینا توسط شرکت های سامسونگ، ال جی، شارپ و ژاپن دیسپلی تولید و عرضه می شوند. کمپانی اپل در تولید صفحه های نمایشگر خود همیشه به یکی از این شرکت ها همکاری می کند.
قابلیت های نمایشگر رتینا

اولین مدلی که توسط شرکت اپل به صفحه رتینا مجهز بود، گوشی همراه آیفون ۴ بود که توسط استیو جابز به بازار عرضه شد. پس از آن کمپانی اپل در محصولاتی مانند آیفون، آی‌پد، آی‌پاد تاچ، آی‌مک و همین‌طور مک‌بوک پرو از این صفحه نمایش استفاده کرده است.  تراکم پیکسل‌ها در دستگاه‌های آیفون و آی‌پاد ۳۲۶ پیکسل در هر اینچ و در مک‌بوک پرو حدود ۲۲۰ PPI (Pixel Per Inch) است. هر چه تعداد پیکسل‌ها در یک صفحه نمایش بیشتر باشد، تصویری با وضوح بالاتر و شفاف‌تر خواهید دید.

از دیگر خصوصیات رتینا جدای کیفیت بالا، قطر کم و نازک بودن این صفحات است همچنین وزن پایین Retina Display موجب می شود وزن دستگاه با این نوع نمایشگر تاحد زیادی پایین آمده و قابلیت حمل آسان‌تری پیدا خواهند کرد.

به طور کلی وضوح تصویر بالا، تا حدود زیادی واقعی بودن رنگ تصاویر، خوش ساخت، نازک و سبک بودن دستگاه‌هایی که رتینا در آن‌ها استفاده شده، کاهش آسیب واردشده و خستگی کم‌تر چشم از ویژگی‌های قابل‌توجه Retina Display است. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

رتینا HD و رتینا ۴K چیست؟

در سال ۲۰۱۴ گوشی‌‌های آیفون ۶ وارد بازار شدند. این گوشی‌‌ها دارای وضوح عمودی ۷۵۰ پیکسلی بوده که حتی از کیفیت ۷۲۰ فیلم‌‌های اچ دی نیز بالا‌‌‌تر بود. در آیفون ۶ پلاس رزولوشن عمودی به ۱۰۸۰ پیکسل ارتقا یافت، که این میزان کاملا با استاندارد کیفیت HD تقریبا ۲ برابر می‌‌باشد. آیفون‌‌های ۶S و  ۶S plus نیز در سال ۲۰۱۵ با همین کیفیت روانه بازار شدند. صفحه نمایش‌‌های امروزی به صورت ۴K بوده و از ۴۰۰۰ پیکسل به صورت افقی برخوردار هستند. لذا در سال ۲۰۱۴ iMac 27 اینچی با تراکم پیکسل ۵۱۲۰ با نام  Retina 5k روانه بازار شد. در سال ۲۰۱۵ نیز iMac  نمایشگری ۲۱ اینچی و با وضوح افقی ۴۰۹۶ پیکسل (تراکم پیکسلی ۲۱۸ ppi) به بازار عرضه شد که از نمایشگر‌‌‌ آن با نام Retina 4K یاد می‌‌شود. پس از آیفون ۴ شرکت اپل در آیفون های ۵ و ۶ و ۷و ۸ هم از این نمایشگر استفاده کرد.

صفحه نمایش لیکویید رتینا (liquid retina)

نمایشگر رتینا به صورت انحصاری و به صورت یک علامت تجاری تنها در محصولات آیفون، آی پد و مک بوک به کار رفته است. این شرکت در سال ۲۰۱۸، آیفون ایکس ار (iphone XR) را با ال سی دی آیفون لیکوئید رتینا (Liquid Retina) معرفی و عرضه کرد. به گفته نماینده اپل، صفحه نمایش لیکویید رتینا (Liquid Retina) پیشرفته‌ترین صفحه نمایش LCD در آیفون است که تاکنون عرضه شده است. LCD مخفف Liquid Crystal Display یا صفحه‌نمایش کریستال مایع است. کریستال‌های مایع موادی هستند که ظاهر مایع دارند، اما مولکول‌های آن‌ها آرایش خاصی نسبت به یکدیگر دارند. زمانی که یک منبع نور-در این مورد یک پنل LED-نور تولید می‌کند، این نور از این کریستال‌ها و فیلترهای رنگی عبور می‌کند و با شکسته شدن این نور سفید، رنگ‌های مختلفی ایجاد می‌شود. میدان‌های الکتریکی می‌توانند چینش کریستال‌ها را تغییر دهند و با این کار انواع و اقسام رنگ‌ها تولید می‌شود. این صفحه نمایش میلیون‌ها پیکسل را به صورت فشرده و محکم کنار هم نگه داشته و هیچ‌وجه نمی توانیم با چشم غیرمسلح پیکسل‌هایش را تشخیص دهیم!

مزیت ها و معایب صفحه نمایش لیکوئید رتینا

این نمایشگر باعث بهتر‌شدن رنگ‌ها و وضوح تصویر در LCDهای آیفون می‌شوند. صفحه نمایش لیکوئید رتینا (Liquid Retina) در واقع یک اصطلاح بازاریابی برای نمایشگر LCD در iPhone XR و iPad Pro است. تراکم پیکسلی Liquid Retina برای آیفون ها ۳۲۶ ppi و برای آیپدها ۲۶۴ ppi است.

از دیگر مزیت های این پنل‌ها این است که ساخت آن دیگر مانند گذشته یک فرایند طولانی و پرهزینه محسوب نمی‌شود و با قیمت پایین و سرعت بالایی می‌توان آن‌ها را تولید کرد.

مهم‌ترین نقطه‌ منفی آن هم نیاز همیشگی این پنل به یک منبع نور جداگانه است که باعث می‌شود مصرف انرژی افزایش پیدا کند. آیفون XR برای منبع نور نمایشگر خود از یک پنل LED پیشرفته استفاده کرده که روشنایی بسیار خوبی را برای نمایشگر LCD این گوشی فراهم می‌کند. همچنین با فراهم آمدن قابلیت لمسی ۱۲۰ هرتزی، لمس صفحه و جابه جایی بین صفحات بسیار راحت و سریع تر از قبل صورت می گیرد.

نمایشگر Super retinaو  Super retina XDR

نمایشگر سوپر رتینا و سوپر رتینای  ایکس‌­ دی‌ ­آر (Super retina XDR )، در  گوشی‌­های آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرومکس و آیفون‌­های سری ۱۲ به کار رفته اند.Super Retina نمایشگری با چگالی بالا است که از فناوری OLED استفاده می‌کند. نوری که از هر پیکسل (بدون نور پس زمینه) ساطع می‌شود، نسبت کنتراست فوق العاده بالاتر و وضوح بهتری را نسبت به صفحه نمایش‌های قبلی نشان می‌دهد. Extreme Dynamic Range یا همان XDR  فناوری جدیدی در حوزه High Dynamic Range (HDR) است. XDR در مقایسه با HDR دارای روشنایی بیشتری بوده و رنگ تصاویر طبیعی‌­تر است.

هر دوی نمایشگر از تکنولوژی OLED یا همان دیود ساطع­‌کننده نور بهره مند هستند. نسبت کنتراست فوق العاده بالای OLED و وضوح بالا تصاویر برای کاربر لحظات خوشی را فراهم می آرود و بدون نور پس زمینه، OLED از طریق هر پیکسل نور ساطع می‌­کند و اجازه می‌­دهد تا نمایشگر نازک‌­تری داشته باشد. اگر در خارج از زاویه به یک صفحه نمایش OLED نگاه کنید، ممکن است تغییرات کمی در رنگ مشاهده کنید به خاطر OLED است. در این صفحه نمایش‌­ها دامنه وسیعی از مناطق تاریک و روشن در عکس و فیلم ارائه می­‌گردد و این ویژگی به شما این امکان را می­‌دهد تا رنگ‌ها را واقعی، عمیق و خالص و در عین حال همراه با حفظ تفاوت‌­های ظریف آن‌ها مشاهده کنید  همچنین با استفاده از این صفحه نمایش عکس‌­ها واضح‌­تر به نظر میرسند.

نمایشگرهای Super retina XDR و Super retina دارای صفحه نمایش با سطح روشنایی ۸۰۰ نیت هستند.  فناوری HDR امکان افزایش خروجی نور بر روی تصاویر و رنگ‌­های نمایش داده شده روی صفحه را فراهم می­‌کند که باعث می­‌شود “واقعی‌­تر” به نظر برسند. اما در فناوری جدید XDR با ویژگی True Tone صفحه نمایش و پشتیبانی گسترده از رنگ­‌ها، تصویر طبیعی‌­تر است.

به گفته اپل روشنایی صفحه نمایش XDR استفاده شده در آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرومکس به ۱۲۰۰ نیت هم می‌­تواند برسد و Super Retina XDR واضح‌­ترین ۴۵۸ PPI و درخشان­‌ترین (۱۲۰۰ نیت) نمایشگری است که تاکنون روی آیفون قرار داده است.

نمایشگر XDR OLED در آیفون­‌های جدید دارای نسبت کنتراست ۲،۰۰۰،۰۰۰: ۱ است در واقع صفحه نمایش گوشی­‌های با نمایشگر XDR OLED، تقریباً دو برابر افزایش نسبت کنتراست داشته‌­اند. علاوه بر این کنتراست بهبود یافته عمق بیشتری به ظاهر “سیاه” روی صفحه می­‌بخشد و مصرف برق را کاهش می­‌دهد. این نسبت کنتراست بسیار بالاتر از نمایشگر های رتینا است.

صفحه نمایش سوپر رتینا از فضای رنگی P3 ، Dolby Vision HDR ، HDR10  و حداکثر روشنایی ۱۲۰۰  نیت پشتیبانی می­‌کند. این قابلیت‌­ها برای صفحه نمایش یک گوشی هوشمند بسیار زیاد است و از آنجایی که این صفحه نمایش مبتنی بر فناوری نمایش OLED است و پانل‌­های صفحه OLED به طور کلی گران‌تر از پانل‌­های LCD هستند، در نتیجه حاشیه قیمت گوشی‌­های مجهز به این نمایشگر ها در مقایسه با مدل­‌های دیگر به طور قابل توجهی گسترده است.

در یک جمع بندی می توان گفت :

Liquid RetinaSuper Retina
نوعی از نمایشگر های LCD که در آیفون های XS, XS MAX, X استفاده شد.مجهز به پیشرفته ترین صفحه OLED با تراکم پیکسلی بالا
تراکم پیکسلی 326 PPI برای آیفون و تراکم 246 PPI برای ای پد.تراکم پیکسلی 456 PPI
نسبت کنتراست: 1: 1400نسبت کنتراست
1: 1000000
ماکزیمم روشنایی صفحه برابر با 625نیت است.ماکزیمم روشنایی صفحه در XDR برابر با 800 نیت است.
قرار گرفتن متراکم میلیون ها پیکسل در کنار همبهره گیری از تکنولوژی OLED یا همان دیود ساطع­‌کننده نور

برچسب‌ها:, , , ,

نظرات ۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.