سیم کارت ای سیم ( eSIM ) چیست؟ چه مزیت هایی دارد
سیم کارت ای سیم ( eSIM ) چیست؟ چه مزیت هایی دارد

پیش از پرداختن به سیم کارت ای سیم بهتر است بدانیم سیم کارت چیست و چه مزایایی دارد.

 

سیم کارت چیست ؟

 

سیم کارت،اطلاعات لازم را برای احراز هویت و شناسایی کاربر به شبکه های موبایل را در خود ذخیره می کند. اولین تماس به وسیله سیم کارت در سال ۱۹۷۳ توسط دکتر مارتین ، مدیرعامل شرکت “at&t” برقرار شد. در کشور ایران ، اولین استفاده از سیم کارت به سال ۱۳۷۳ برمی گردد.

اصطلاح «سیم» (SIM) مخفف کلمات Subscriber Identity Module به معنی «ماژول شناسایی مشترک» است. بنابراین سیم در واقع تنها یک چیپ حافظه‌ی ساده است که اطلاعاتی را برای شناسایی مشترکین یک شبکه‌ی تلفن همراه در خود نگه می‌دارد.

سیم کارت‌ها اغلب در قالب کارت‌هایی از جنس PVC تولید می‌شوند . که یک بخش فلزی برای اتصال به برد گوشی موبایل روی آن قرار دارد. اولین سیم کارت‌ها اندازه‌ای برابر با یک کارت اعتباری داشتند ولی با گذشت زمان اندازه‌ی آن‌ها کوچک‌تر و کوچک‌تر شد.

سیم کارت در خود یک شماره‌ی شناسایی منحصربه‌فرد ۲۰ رقمی به نام ICCID را ذخیره می‌کند. معمولا روی آن هم حک شده است. این همان عددی است که برای منتقل کردن یک شماره موبایل از یک اپراتور به اپراتور دیگر به آن نیاز دارید.

در سیم کارت عدد دیگری به نام IMSI هم ذخیره می‌شود . در اصل همان شماره تلفن شما است. علاوه بر این‌ها، هر سیم کارت شامل فهرستی از سرویس‌های قابل‌دسترسی برای مشترک و دو کد امنیتی است.

 

کد های امنیتی سیم کارت:

 

اولین کد PIN یا Personal Identification Number نام دارد . برای تایید مالکیت سیم کارت باید آن را پس از قرار دادن سیم کارت در یک گوشی جدید وارد کنید.

دومین کد که PUK یا Personal Unblocking Code نام دارد . در صورتی که کد PIN را بیش از تعداد مجاز اشتباه وارد کرده باشید. کمک می‌کند تا سیم کارت خود را از حالت قفل خارج کنید. تمام این اطلاعات برای برقرار کردن تماس و رد و بدل کردن صحیح اطلاعات بین شبکه‌های موبایل اپراتورهای مختلف ضروری است.

سیم کارت همچنین معمولا در خود حافظه‌ ای برای ذخیره‌سازی پیامک و شماره تلفن مخاطبین دارند که در گوشی‌های موبایل امروزی دیگر به کار نمی‌آید. میزان حافظه‌ی سیم کارت‌های استاندارد چیز بین ۸ تا ۲۵۶ کیلوبایت است که برای ذخیره کردن بیش از ۲۵۰ شماره تلفن کفایت می‌کند. البته طبیعتا این روزها بیشتر افراد شماره تلفن‌های خود را به جای سیم کارت در سرویس‌های ابری ذخیره می‌کنند.

 

اندازه سیم کارت ها در گذر زمان و ای سیم

اندازه سیم کارت ها در گذر زمان و ای سیم

 

سیم کارت eSIM چیست؟

 

سیم کارت ای سیم به معنای سیم کارت غیر فیزیکی و یکپارچه است. سیم کارت “ای سیم” با گوشی هوشمند ادغام شده است و دیگر چیزی به عنوان سیم کارت فیزیکی که قابل خروج از تلفن همراه باشد،نخواهد بود . اپراتور مربوطه باید در کشور های مختلف محل سکونت و حضور دستگاه،از آن پشتیبانی کند.

طراحان گوشی در تلاش بودند رفته رفته گوشی های تلفن همراه را کوچکتر،سبک تر و نازک تر را طراحی و تولید کنند،به همین خاطر فضای قرار گیری اجزای مختلف گوشی،کوچکتر شد.

شاید تصور کنید سیم کارت های نانو سیم فعلی ، که در کوچکترین حالت فیزیکی ممکن طراحی شده است،فضای چندانی را اشغال نمیکند،اما فضای سخت افزاری و مدار درگاه سیم کارت در طراحی گوشی بسیار اهمیت دارد.

درگاه سیم کارت باید طوری طراحی و تولید شود که در برابر ضربه و نفوذ آب مقاوم باشد،از طرفی کاربرانی که دائم در بین کشورای مختلف در سفر هستند،باید سیم کارت خود را تعویض کنند که مشکلات خاص خود را دارد.

از همین رو ، طراحان گوشی برای حل این مشکلات و افزایش هوشمندی گوشی،در پی حذف فیزیکی و هوشمندسازی سیم کارت بر آمدند.

 

eSIM چیست؟

حال به معرفی سیم کارت “ ای سیم ” می پردازیم.

” eSIM “ مخفف “Embedded SIM” است به معنی «سیم کارت جاسازی شده» است. به طور رسمی آن را “eUICC” معرفی می کنند. مخفف “Embedded Universal Integrated Circuit Card” که به معنی «کارت مدار یکپارچه جاسازی شده جهانی» است.

“ ای سیم ” در حین فرایند ساخت روی مادربورد دستگاه لحیم میشود.

Remote Provisioning یکی از قابلیت های سیم کارت “ ای سیم ” است . با استفاده از آن می‌توان از راه دور سیم کارت را در دستگاه فعال کرد و از طریق تنظیمات دستگاه می‌توان به راحتی اپراتور و طرح های مختلف را انتخاب کرد و نیازی به تعویض و فعال سازی‌فیزیکی سیم کارت و دردسر هایش نیست.

محدودیت های سیم کارت های فیزیکی در مسافرت که قبلا به آن شماره کردیم،با عملکرد “ای سیم” به راحتی برطرف میشود . به این صورت که در حین مسافرت گوشی شما بصورت هوشمند تغییر موقعیت جغرافیایی را تشخیص داده و یک شماره و یک طرح از اپراتور محلی آنجا به شما پیشنهاد میشود.راما این خدمات و قابلیت مشروط به تایید و همکاری اپراتور هاست.

 

کنترل هوشمند و از راه دور اتومبیل با استفاده از “ ای سیم ”

 

یکی دیگر از مزایای ” ای سیم ” در اتومبیل سازی است . به طوری که با استفاده از سیستم “ ای سیم ” می‌توان به راحتی اتومبیل را از فواصل مختلف کنترل و مدیریت کرد.

 

مزایای سیم کارت ای سیم

مزایای سیم کارت ای سیم

 

آینده ی “ ای سیم ”

 

به زودی “ ای سیم ” راه خود را به وسایل متحرک و هوشمند مثل گوشی و اتومبیل باز خواهد کرد . اما این تغییر در سطح گسترده و جهانی ، زمانبر خواهد بود. با گذر زمان طراحان گوشی همراه “ ای سیم ” را نهادینه خواهند کرد و اپراتور ها مجبور به انطباق سرویس و خدمات خود بر اساس آن خواهند بود.

نخستین بار کمپانی اپل از “ ای سیم ” در اپل واچ سری ۳ و ۴ استفاده کرد، همچنین گوگل در گوشی پیکسل ۲ در امریکا “ای سیم” را بکار برد.

کمپانی اپل در گوشی های آیفون Xs و آیفون Xs Max نیز به عنوان اولین گوشی آیفون از “ ای سیم ” استفاده کرده است.

 

در حال حاضر کشور هایی که از سیم کارت های “ ای سیم ” پشتیبانی می‌کنند عبارتند از:

  1. آمریکا
  2. انگلیس
  3. اسپانیا
  4. هند
  5. مجارستان
  6. آلمان
  7. چک
  8. کرواسی
  9. کانادا 
  10. اتریش

مقاله های بیشتری را در سایت اپل فیکس بخوانید.

 

در اینیستاگرام همراه ما باشید..

 

 

برچسب‌ها:, , , , ,

نظرات ۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.